Massief houten kasten

Zoekt u een exclusieve houten kast die uw inrichting nog mooier maakt? 

 

Speciaal voor u ontworpen en gemaakt? 

Eén waar u ook nog voldoende binnenruimte hebt om alles op te bergen?


In verschillende moderne stijlen kan ik voor u een ontwerp maken, voor bijv. een dressoir, een boekenkast, een inbouwkast of een andersoortige kast. Op elke maat en in elke houtsoort.


Evt. voorzien van glas, steen of metaal. Qua houtsoorten, en dus kleuren, zijn er in mijn meubelmakerij veel mogelijkheden, ik heb een grote collectie Europees hout. 


Als afwerking gebruik ik natuurlijke olie en was om de kleur en diepte van hout nog meer naar voren te laten komen. 


Wilt u een unieke kast die speciaal voor u ontworpen is? Neem dan contact met mij op.

    info@thespiritofwood.nl

Zeist   |    De la Reylaan 34  42   |   3707 TM    |     06-20036000

Groet, Arjen Kiers


Arjen was ons aangeraden door een vriend die al diverse prachtige meubelen van hem heeft staan. Arjen heeft fantastisch met ons meegedacht en een schitterende unieke kast gemaakt met verschillende houtsoorten. Daarna nog 2 kleinere meubels die er perfect bijpassen en een zeer creatieve spiegel en kapstok in de hal. Voor het plaatsen nam hij alle tijd en ook voor de nazorg was hij onmiddellijk paraat. Groot vakman met een inspirerende creatieve persoonlijkheid.    Marthe Elsgeest  
massief houten kast  Beuk
Een zwevende kast met ladenblok. Zo'n kast geeft veel ruimte in de kamer. Onderdeel van een complete inrichting van een huis in Loenen
massief houten dressoir Eiken Notenhout
Een kast/dressoir ontworpen en gemaakt voor een zeer exclusieve audio installatie. Noten en Eikenhout.
massief houten dressoir Eiken Notenhout
Zo ziet de kast er open uit met de installatie
massief houten servieskast esdoorn
Een moderne klassieker! Strak en modern van vorm, gemaakt van licht Esdoorn. En dan Jugendstil inlegwerk in Notenhout.
Exclusief massief houten dressoirkast van notenhout
Voor een grote klassieke boerderij heb ik meubelen ontworpen die modern zijn en toch een klassieke uitstraling hebben. Een dressoir gemaakt van Amerikaans Notenhout met panelen en inleg (in de laden) van Beukenhout met een aantasting van honingzwam. De kleur en tekening zijn zeer bijzonder. Laden en deuren zijn push to open. Dit is een groot dressoir van 2,20 meter breed, 1,2 m hoog en 0,6 m diep.
Exclusief massief houten ronde hoekkast van esdoornhout
Voor een heel speciaal glasobject uit Venetie heb ik een houten kast ontworpen. De ronde vormen moesten terugkomen en het object ondersteunen. De voorzijde van de houten kast loopt parabolisch rond en naar onder toe is hij conisch. In de voorlijst zit onzichtbaar verlichting ingebouwd. Helemaal gemaakt van massief Nederlandse Esdoorn. Dit is het meest bijzondere kastje wat ooit van mijn hand is gekomen.
Exclusief massief houten dressoirkast van esdoornhout
Een bijzonder mooi Esdoorn dressoir met een gebogen voorzijde. Greepjes Olijfhout.......... We zijn ook heel tevreden met ons dressoir en onze servieskast. Helemaal afgestemd op onze wensen en speelse elementen in de afwerking maken het unieke stukken die je nergens precies zo ziet. Marga en Jan Goossens uit Tilburg.
Exclusief massief houten buffetkast van esdoornhout
Massief houten buffetkasten zijn mijn passie! Deze Esdoorn buffetkast heeft een gebogen voorzijde en een rond lopend dak! Ook weer greepjes van Olijfhout.
Exclusief massief houten kast van Libanonceder met Appel poten
Een kast ven Libanon Ceder met zeer sprekende deuren. Het schors van de boom zie je nog aan de voorzijde. De poten zijn van Appel.
Massief houten tv meubel van iepenhout
Een strak houten tv-meubel, met tv-lift. Mooi Iepenhout. Achter de kleppen zitten de apparatuur en dvd's.
Exclusief massief houten tv meubel van iepenhout met de tv eruit
Hier zie je het houten tv-meubel met de televisie eruit.
Exclusief massief houten kast van iepenhout
Een strakke kast van kleurrijk Iepenhout. Zichtbare verbindingen maak ik vaker. Binnenin zit alle multimedia apparatuur.
Massief houten wandkast van Olijfessenhout en perenhout (voorkant)
Voor deze houten wandkast heb ik eerst vormstudies gemaakt om een richting te geven voor het definitieve ontwerp. Uit de verschillende definitieve ontwerpen is deze gekozen met zijn ronde vormen, zijn ladeblok beneden en asymmetrische indeling boven. De wandkast is gemaakt van Olijfessen en Perenhout.
Exclusief massief houten vitrinekast van esdoornhout
Een houten vitrinekast met een goede balans tussen mooi Kersenhout en glas zodat je veel van de binnenzijde kan zien. De warme led-verlichting maakt hem helemaal af. In de panelen van de deuren zit een bies van massief Notenhout.
exclusief massief houten dressoir van kersenhout
Dressoir van Kersenhout met inleg van Beuk
Massief houten inbouwkast van eikenhout
Voor een nis in een woonkamer heb ik een houten wandkast ontworpen. Op een hoogte van 40 cm loopt er een horizontale band door de kast (met laden erin), er weer uit, en de hoek om de kamer in. Geheel Eiken.
Massief houten hoekkast van iepenhout
Speciaal voor deze hoek in de kamer ontworpen. Onder Tv en apparatuur, boven boeken en kunst. Er is licht om de kunstobjecten beter te laten uitkomen. De kleur van het Kastanjehout in net lichter dan de Eiken vloer.
Massief houten dressoirkast van iepenhout met berkenhout
Een modern strak houten dressoir met wilde stukken hout. Het Iepenhout vormt de basis en het Berkenhout met schimmeltekening erin maakt er iets bijzonders van.
Massief houten ladekast met gebogen voorzijde
Een houten hangladekastje met een gebogen voorzijde. Speciaal ontworpen voor het marmeren inlegtableau uit Italië wat er bovenop staat.
Massief houten tv meubel (hoekkastje) van kersenhout
Een strak houten hoekkastje / tv meubel voor alle apparatuur. Gemaakt van Kersenhout.
Massief houten boekenkast / cd-kast van cederhout
Voor een bomenliefhebber heb ik een houten CD/boekenkast ontworpen geïnspireerd op Jugendstil. Daar moesten veel houtsoorten in verwerkt worden. De zijdes zijn van Western Red Ceder. De planken van Carolina Pine en Duits Iepenhout. De kast staat op een hoge plint en daarboven zijn 4 laden met fronten van Taxus. De grepen zijn van Siberische zilverspar. Aan de zijkanten is er nog een band inlegwerk die met de ronding van de kast meeloopt.
Exclusief massief houten omlijsting voor een spiegel in essenhout
Een strak gebogen houten omlijsting voor een spiegel in de hal van een huis in Zutphen. Met een klein kastje erbij, net genoeg voor de haarborstel, lippenstift etc. Uitvoering in wit Essen.
Massief houten tv meubel van iepenhout (voorkant)
Er kwam een vraag bij mij om een kast te ontwerpen die een scheiding moest zijn tussen kamer en serre. Het is een ingebouwde zwevende kast geworden met aan één zijde alle beeld en geluidsapparatuur. De kast / tv meubel is uitgevoerd in mooi Iepenhout. De combinatie met witte hoogglans deurtjes komt mooi uit.
Massief houten kast van cederhout
Een klant uit Duitsland had een omgewaaide Libanon Ceder. Die heb ik laten zagen en gedroogd. Met een accent op het ruwe, natuurlijke heb ik een houten kast gemaakt waar de schors aan de voorzijde nog aan zit.
Massief houten kastje van taxushout
De vormen van de Hulst waren de basis van dit houten kastje, als ribben. Een 100 jaar oude Taxus gaf de panelen en de deurtjes. Deze vorm heb ik als basis voor verschillende andere kasten gebruikt.
Massief houten kapstok van kersenhout
Een houten kapstok / garderobe, geheel ingebouwd tussen 2 muren. Het Amerikaans Kersenhout geeft een warme kleur en een chique uitstraling.
 
Meubelmakerij     The Spirit of Wood     De la Reylaan 34-42     3707 TM     Zeist     06-20036000