Visie

Ik help u graag uw interieur nog mooier te maken. Ik los ruimte problemen op, breng meer harmonie  en rust in. Gebruiksgemak staat bij mij voorop samen met een uniek ontwerp en bijzondere materialen. 


Ik geloof dat mensen meubelen en inrichtingen op maat verdienen die inspireren, die energie geven, hun leven verrijken en vergemakkelijken, state of art design zijn, en ook nog eens duurzaam.


Verder geloof ik dat inrichtingen en meubelen die state of art design zijn, gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen en duurzaam geproduceerd, hun tijd overstijgen en een blijvende waarde voor de toekomst zijn. Een toekomst waar de mens in harmonie met elkaar en met de natuur, in rijkdom zal leven. En daar wil ik mijn bijdrage aan geven.

 

Ik ben me gaan bekwamen in de bouw, in timmerwerk, in het maken van meubelen en interieurs en ik ben gaan ontwerpen en dit alles is het fundament voor mijn werkzaamheden nu.Arjen Kiers                         info@thespiritofwood.nl


Zeist     |   De la Reylaan 34  42   |   3707 TM    |      06-20036000


Arjen was ons aangeraden door een vriend die al diverse prachtige meubelen van hem heeft staan. Arjen heeft fantastisch met ons meegedacht en een schitterende unieke kast gemaakt met verschillende houtsoorten. Daarna nog 2 kleinere meubels die er perfect bijpassen en een zeer creatieve spiegel en kapstok in de hal. Voor het plaasten nam hij alle tijd en ook voor de nazorg was hij onmiddelijk paraat. Groot vakman met een inspirerende creatieve persoonlijkheid.    Marthe Elsgeest  


Een stukje geschiedenis
In mijn leertijd heb ik, Arjen Kiers, heel veel verschillende dingen gedaan. Begonnen ooit in Twijzel (Friesland) met het bouwen van Botters. Vervolgens speelgoed gemaakt en daarna schoolmeubilair. Ondertussen heb ik mijn vakdiploma op de avondschool gehaald. Toen had ik het hier wel gezien en heb ik een tijdje in Frankrijk gewerkt, waar ik klassieke meubelen heb gemaakt en oude meubelen heb gerestaureerd. En in 1985 voor mijzelf begonnen in de bouw met bouw van kozijnen, ramen en deuren. Daar kwamen dakkapellen bij en zelfs complete daken. Ik deed er toen ook al wat meubelwerk bij. Daarna restaureerde ik antieke meubelen. Vervolgens hield ik me bezig met het moderne interieurbouwwerk met al zijn facetten. Plaatmaterialen, kunststoffen en chemische lakken hoorden daar allemaal bij. Na enige tijd had ik daar geen vrede meer mee. De laatste 15 jaar heb ik me helemaal toegelegd op het echte hout. En vanaf 2008 mag ik mijn kennis weer doorgeven, want ik heb leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam.

Mijn duurzame werkplaats:
Detail van massief houten kast van cederhout
Al mijn hout komt van goed beheerde bossen, waar herplant normaal is. De natuurlijke afwerking kan gemakkelijk onderhouden worden of later gerenoveerd worden, zodat het meubel ook altijd mooi blijft. Natuurlijk is de basis van een duurzaam meubel een goed ontwerp met oog voor details.
Detail van verbindingen van massief houten meubels
Ik maak meubelen die een leven lang meegaan. Meubelen met een moderne unieke vorm die klassiek gebouwd zijn. Ik geef dan ook met gemak 10 jaar schriftelijke garantie op de constructie!
Arjen Kiers
In mijn ruime werkplaats kan alles op maat gemaakt worden. Mijn duurzame werkplaats die draait op natuurstroom. Verder gebruik ik de beste machines, voor een goed resultaat en een lange levensduur.
 
Meubelmakerij     The Spirit of Wood     De la Reylaan 34-42     3707 TM     Zeist     06-20036000