Over Arjen Kiers

Een passie voor hout, kunst, ambacht en inrichtingen, zorgen ervoor dat ik niets liever doe dan huizen inrichten, ruimtes tot leven laten komen.

 • Ik doe dit al meer dan 30 jaar. Ooit ben ik begonnen in Utrecht in afwachting van het betimmeren van een boot op mijn oude stageplek in Nevers (Frankrijk) en daarna nooit meer gestopt.
  In de begintijd heb ik veel uitstapjes gemaakt naar het leggen van vloeren, het doen van timmerwerk, het maken van kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen. Boten en meubelen heb ik ook nog gerestaureerd.
 • Nu doe ik al jaren niet anders meer dan meubelen maken, maar de ervaring opgedaan met al die uitstapjes helpen mij enorm. Bij mijn grotere projecten, zoals keukens komt het van pas. En verder bij het verzorgen van complete inrichtingen, waar ik recent mee gestart ben.
 • Ben ik niet mooie meubelen aan het maken, dan vind je mij in de bergen of in de bossen. Bomen, zijn mijn grote liefde. Ik heb wat met bomen en reis de wereld over om nieuwe soorten of bijzondere exemplaren te ontdekken.
 • Als ik hout(een plank) zie, dan zie ik de totale boom voor me en als ik een boom zie, dat zie ik daarin hoe de boom zich uitdrukt in zijn hout. Zo uniek! De boom en zijn hout geven mij telkens weer de inspiratie om iets moois te ontwerpen en dat later met mijn handen uit te creëren.
  Bij mijn ontwerpen gebruik ik Sacred Geometry.
 • In mijn logo zie je een vijfhoek(de 5 aspecten van The Spirit of Wood) en in de vijfhoek staat links de Lariks en rechts de Eik.
  De Lariks is een relatief onbekende naaldboom die met een lange stam een verbinding heeft met de hemel. Door elk jaar zijn naalden te wisselen zorgt hij voor vernieuwing. Ik heb wat met die boom.
  De Eik is een aarde boom met zijn wortels even groot als zijn kruin.
  Als een leider, krachtig, stabiel, sterk en goed geworteld. De koning van de bossen.
  Deze 2 bomen maken een verbinding tussen hemel en aarde. Net als mensen.
  Als symbool daarvan is de Tree of Life. Met zijn wortels in de aarde, met zijn stam in deze wereld en zijn kruin in de hemel. Bij veel oude volken is dit een deel van hun spiritualiteit en daar heb ik veel van geleerd.

En, genieten van lekker eten en drinken hoort ook bij mijn leven, foto’s maken doe ik graag en ik heb een bijzondere interesse in spiritualiteit.

Groet, Arjen Kiers

Logo the Spirit of Wood 600px

Arjen has made beautiful and solid plain wood tables, cupboards and kitchens for my office, and for my private apartment. He is a Master in plain wood furniture. Proof of his Mastery is that now, twelve years after he made my kitchen, cupboard drawers open and close as smoothly as when they were new. I am very happy with his work and wish him all the best.
Alexander de Savornin Lohman Co-founder and concept developer at International Foundation for Sustainable Justice

Alexander de Savornin Lohman

Arjen is tot onze volle tevredenheid al meer dan 20 jaar leverancier van bijzonder degelijke en zeer fraaie producten die Arjen van hout weet te maken. De dingen die hij voor Zen.nl maakt variëren van meditatiebankjes tot en met (recent) een schitterende Japanse klokkenstoel voor Zen.nl Malden. Rients Ritskes

Rients Ritskes

Mijn werk

MEUBELEN OP MAAT. BEKIJK MIJN UNIEKE COLLECTIE.

foto-icon3-60

Wil je een gratis e-paper hebben met 11 tips voor een gezonder interieur met minder stres?

Via de Contact-button kan je gratis het e-paper aanvragen.

Tevens ontvang je 4x per jaar mijn blog over inrichtingen en hout.